Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 5. juuli 2019

Suur fotogalerii: Selle suve suurima põllupäeva korraldas Scandagra Eesti

Eile, 4. juulil, toimus Eestis tänavune suurim põllupäev, mille korraldas Scandagra Eesti AS koos mitmete koostööpartneritega. Põllupäeval osales mitusada põllumeest üle Eesti, kohal olid nii lähipiirkonna, kui Lõuna-Eesti ja Saaremaa põllumehed.
Scandagra põllupäev Järvamaal, Estonia OÜ põldudel.
Foto: Aare Hindremäe

Põllupäev toimus Estonia OÜ põldudel Järvamaal Väljaotsa külas. Põllupäeva avas ja tervitussõnad kohaletulnuile ütlesid Scandagra müügijuht Mihkel Hang ja Estonia OÜ juhatuse esimees Jaanus Marrandi.

Põllupäeva vedas Scandagra agronoom-nõustaja Kaarel Kallion, kes tutvustas, mis töid on eelnevalt katsepõldudel tehtud. Põldudele oli rajatud mitmeid katseid nii teravilja kui rapsiga. Näha sai 25 talirapsisorti ja külvatud oli ka 6 erinevat nisusorti ja neile võrdluseks ka suvioder. Lisaks oli tehtud katselapid maisiga. Erinevad taimekaitse- ja väetamislahendused olid tehtud koostööpartneritega - Bayer, BASF, Syngenta, Adama, Corteva, ProFarm, Nordisk Alkali, Yara, Lebosol‘i ja EuroChem, kes oma katsete juures ka tehtut huvilistele tutvustasid.

Scandagra suur põllupäev. Fotod: Meelika Sander-Sõrmus ja Aare Hindremäe.

Peale maitsvat lõunapausi toimusid erinevad tehnika demonstratsioonid

Väderstad OÜ esitles kultivaatorit Opus 700, mis sobib intensiivseks pinnase segamiseks ning mulla kobestamiseks kuni 30cm sügavuselt. Masinal on kõrge tootlikkus ning võime segada mullaga suurel hulgal koristusjääke, samal ajal püsib veojõutarve mõõdukas.

Veel sai näha uue Crosscutter kettaga ketaskoorelit Carrier 820. Väderstad pakub neid masinaid 4,2-8,2 meetrise töölaiusega. Masinat saab varustada kahes mõõdus ketastega – 450 mm ja 470 mm.

Lisaks sai uudistada pneumaatilist seemnekülvikut Spirit 600C, millega saab külvata nii seemne kui väetise korraga. Ka maisile mõeldud külvikut Tempo F oli võimalik näha, ka sellele mudelile saab panna lisavarustusena peale väetisekülviku.

INTRAC Eesti AS pakkus demovõimalust kahe traktoriga, mudeliteks olid Massey Ferguson 5712 S ja Massey Ferguson 6716 S ning kolme taimekaitsepritsiga, millest kaks olid järelveetavad taimekaitsepritsid Hardi Ranger 2500 ja Hardi Navigator 5000 ning kolmas iseliikuv prits Hardi Alpha 5100.

Hardi Ranger 2500-l on 21 meetrine Eagle poom, 7 sektsiooni, paagi maht on 2500 liitrit ja pritsil on kiiruseautomaatika. Hardi Navigator 5000-l on 24 meetrine DeltaForce poom, 9 sektsiooni, paagi maht on 5000 liitrit, masinal on kiiruseautomaatika ja sektsioonide avamise/sulgemise automaatika.

Iseliikuv taimekaitseprits Hardi Alpha 5100 on 36 meetrise töölaiusega, poom on TwinForce õhkkardinaga, paagi maht 5100 liitrit, pritsil on 13 sektsiooni ja kiiruseautomaatika, sektsioonide avamise/sulgemiseautomaatika, automaatne roolimine, hüdrauliliselt muudetavrataste rööbe ning pneumaatiline vedrustus.

Lisaks esitleti veel ka Manitou MLT seeria teleskooplaadureid: MLT 741-140 V+ Premium, MLT 737-130 PS+ Premium ja MLA533.

Taure tõi kohale 4 võimast Valtra traktorit neljanda põlvkonna A-, N-, T- ja S-seeriast: A114H4, N154V, T254V GPS, S374VALTRA.

Kohal oli ka Eestimaa Looduse Fond, kes korraldas käsitsi niitmise võistluse. Põllupäev lõppes meeleoluka 1€ oksjoniga, kus kõikide toodete alghind oli vaid 1 euro.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960