Autor: Pille Ivask • 21. august 2019

Lätlased investeerivad ühes E-Piimaga 100 miljonit

Lehmad
Foto: Andras Kralla / Äripaev
Läti piimaühistu Piena Cels ning E-Piim investeerivad 100 miljonit eurot, et ehitada Eestisse piimakombinaat, kus hakatakse töötlema nii Eesti kui ka Läti talumeeste toodangut.

Uus tootmisüksus suudab töödelda umbes neljandiku Lätis ja Eestis toodetavast piimast ning peaks valmima veidi enam kui aastaga. Raha uue kombinaadi jaoks tuleb nii Piena Celsilt kui ka E-Piimalt, lisaks on kaasatud Euroopa Liidu rahastus ning erainvesteeringud.

Piena Celsi juht Raimonds Misa selgitas, et Eestisse ehitatakse tootmisüksus seetõttu, et E-Piim oli projekti eestvedaja ning taotles rahastust nii Euroopa Liidult kui ka Eesti riigilt, vahendab väljaanne Baltic Times.

Ühtlasi teeb Piena Cels läbi ka restruktureerimise, mille kohaselt liitutakse E-Piimaga ning ühistu uueks nimeks saab E-Piim Societas Cooperativa Europaea Limited. Misa sõnul on asja eesmärk tugevdada ühistut ning piimatöötlemist.

ASi E-Piim Tootmine käive oli eelmisel aastal 46,6 miljonit eurot ja kasum veidi enam kui 920 000 eurot. Piena Celsi käive oli eelmisel aastal 18 miljonit eurot ning kasum veidi enam kui 140 000 eurot. 2017. aastal oli Piena Cels kahjumis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960