Autor: Tööstusuudised.ee • 4. september 2019

Tere loobub ühekordsetest lusikatest ja vähendab plasti kogust 6 tonni jagu

Foto: Ivar Õuekallas | Powerhouse
Tere piimatööstus vähendab lähiaastatel oluliselt plastiku kasutamist toodete pakendamisel ning esimese sammuna eemaldati FIT sarja toodete kaaned koos plastikust ühekordse lusikaga, sellega väheneb tootmises kasutatava plasti aastane kogus 6 tonni jagu.

„Eestlased tarbivad väga palju erinevaid piimatooteid ning need peavad alati värsked olema. Head säilitusomadused on piimatoodete pakendamisel kõige tähtsamal kohal ning nende muutmine ja arendamine on väga keerukas,“ sõnas Tere ASi turundusjuht Katrin Tamm pressiteates. „FIT sarja kohta andsid meile väga palju tagasisidet nende toodete tõelised fännid, kellel oli koju kogunenud suured virnad ühekordseid lusikaid ning otsustasime plastiku vähendamisega seotud plaane alustada just nende lusikate eemaldamisega,“ lisas Tamm.

„Kutsume inimesi üles oma lusikat kaasas kandma, kuid oleme poodidesse välja pannud ka taaskasutatavast materjalist rohelised lusikad, mida tarbijad saavad vajadusel tasuta kaasa haarata,“ lausus Tamm. „Kõik Tere tooted ning sealhulgas ka nende pakendid peavad olema võimalikult tarbija- ja loodussõbralikud – see tagab jätkusuutliku ja keskkonnasõbraliku tootmise ning puhta ja tervisliku tuleviku."

Tulevikus soovib ettevõte plastiku kasutamise viia miinimumini ning aastaks 2030 plaanib Tere piimatööstus kasutada toodete pakendamisel vaid taaskasutatavaid materjale.

Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS on Eesti juhtiv piimatööstuste grupp, mille konsolideeritud turuosa värskete piimatoodete turul on 40 protsenti ning tootevalikusse kuulub ligi 400 erinevat piimatoodet. AS Maag Grupp on 1996. aastal tegevust alustatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millest on tänaseks välja kasvanud toiduainete tootmise ja müügiga tegelevate firmade grupp. Maag Grupp koondab ettevõtted Farmi Piimatööstus, Rannarootsi Lihatööstus, Pouttu, Avalon Foods, Maag Food, Gelid Food ja Nigula Piim.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960