Autor: Põllumajandus.ee • 12. september 2019

Balti Veski sai uue tegevjuhi

Balti Veski AS kuulub Baltimaade ühe suurima teraviljakontserni Baltic Mill koosseisu.
Foto: Baltic Mill
Veski Mati kaubamärgi all tegutseva Balti Veski AS tegevjuhiks sai senine müügijuht Lauri Politanov.

Lauri Politanov vahetab ettevõtte eesotsas välja 2016. aastast ettevõtet juhtinud Lauri Mõtsniku.

Politanovi sõnul on Veski Mati üks tugevamaid kaubamärke Eesti turul ja lubas kasvatada Eesti suurimat kuivainete tootevalikut pakkuve ettevõtte käivat siin ja eksporditurgudel.

Politanov töötas 2017. aastast Balti Veski müügijuhina, varem oli ostu- ja müügijuht Rimi Eestis (endine Kesko Eesti AS) ning Valio Eestis.

Balti Veski AS kuulub Baltimaade ühe suurima teraviljakontserni Baltic Mill koosseisu. Ettevõtte juhatuse liikmed on Vygantas Reinfonas, Andrejus Cedronas ning alates 12. septembrist Lauri Politanov. 2018. aasta juunikuus lõppenud aruandeaastal teenis Balti Veski 3,7 miljonit eurose käibe juures pool miljonit eurot puhaskasumit.

LOE LISAKS:

Balti Veski plaanib tootmise Lätti viia

Baltic Mill: tihe konkurents paneb pingutama

TASUB TEADA

Balti Veski AS on asutatud esimese Eesti Vabariigi aegse ettevõtliku perekonna Puhk järeltulijate poolt. Suure jahuveski, ladude ja üle-eestilise kaupluseketi omanik aktsiaselts Kaubamaja J.Puhk & Pojad, isa Jaak ja tema viis poega, tegelesid lisaks viljaärile veel metallitootmise ja autokaubandusega. Jaak Puhk on Viljandi tikuvabriku asutaja ning tegutsenud Riias metsa ja puiduäris.

1934 aastal otsustas ärimees Eduard Puhk, üks viiest vennast, haaret laiendada ning ehitas veski Helsingisse. Veski töötab Soomes täna Helsingin Mylly nime all, aga asukohaga Järvenpääl, mis oli valmides põhjamaade modernseim veski. Eesti taasiseseisvumine võimaldas 1993 aastal perekond Puhkil uuesti Eestis äriga algust teha.

Täna tegutseb Balti Veski Baltimaade suurima teraviljakontserni Baltic Mill koosseisus, olles Veski Mati kaubamärgi all pakkumas Eesti suurimat kuivainete tootevalikut. Soovime, et Veski Mati on meie partneritele ja tarbijaile väärt kauba ja hea toote sümbol.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960