Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 23. september 2019

Suur fotogalerii: Eesti noored künnimehed näitasid taset.

21. septembril toimus Olustveres viies rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus, kus esikolmikusse jõudsid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ning Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilased. Lisatud tulemuste tabelid!
Võitjad: Ralf Menne, Mark-Hubert Heil, Joonas Valk.
Foto: Oleg Hartšenko

Üldarvestuses võitis teist aastat järjest Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli veebruaris 2019 põllumajanduse eriala lõpetanud Mark-Hubert Heil, kes teenis 194,5 punkti. Teise koha saavutas 175 punktiga Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilane Ralf Menne ning kolmada koha pälvis 167,5 punktiga Olustvere TMK õpilane Joonas Valk.

Rahvusvahelises arvestuses läks võit seekord Hispaaniasse - Jesùs Crespo Largo võitis 148 punktiga, teiseks tuli slovakk Adrian Kilmajer ning kolmanda koha pälvis hollandlane Thomas Berkepies. Riikidest olid esindatud Ukraina, Läti, Slovakkia, Inglismaa, Soome, Holland, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Valgevene, Poola ja Leedu.

Olustvere 5. rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse võitjad:

1. koht (194,5 punkti) – Mark-Hubert Heil, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool

2. koht (175 punkti) – Ralf Menne, Järvamaa Kutsehariduskeskus

3. koht (167,5 punkti) - Joonas Valk, Olustvere Teenidus- ja Maamajanduskool

<strong >Olustvere 5. rahvusvahelise koolinoorte künnivõistlus. Fotod: Meelika Sander-Sõrmus ja Oleg Hartšenko. </strong>

Peakohtuniku Taavi Võsa sõnul oli võistluste korraldus Olustvere kooli poolt väga heal tasemel. "Siin on pikk künnivõistluste korralduskogemus ja kooli õppetalu juht Riho Kala on taas näidanud tugevat taset kogu võistluse korraldustiimi juhtimisel. Nii suurt hulka noori kündjaid vastu võtta ei ole lihtne," kiitis Võsa. "Kündjad on suhteliselt ühtlase tasemega. Aga täiesti kindlasti paistavad silma Eesti noored kündjad, kes võtavad asja täie tõsidusega ja on enne korralikult harjutanud."

Olustvere künnivõistlusest võttis osa 47 koolinoort 13 riigist.

Firmadest toetasid võistlust A. Tammel AS, Tatoli AS, Eesti Maaülikool, Silindia OÜ, Elke Auto, Eesti Keskkonnateenused AS Viljandi Klienditeenindus, Maaeluministeerium, Järvamaa Kutsehariduskeskus, Mulgi Maaehitus OÜ, Baltic Agro Machinery, Taure AS, Specagra OÜ, Konekesko Eesti AS, Flint Kaubandus OÜ, Väderstad OÜ, Agri Partner OÜ, Dotnuva Baltic AS, Intrac AS, Leho Kaubandus OÜ ja Eesti Taimekasvatuse Instituut. Appi nõu ja jõuga tulid ka Märt Laansalu, Harry Tikut, Kaspar Järvala, Urmas Nurmsalu, Neeme Univer, Eero Pakasaar, Heino Soomets, Villu Vilbok, Raido Kunila ja Aivar Paas.

LISATUD TULEMUSTE TABELID: Eesti võistlejad, välismaa võistlejad ja koondtabel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960