Autor: Põllumajandus.ee • 2. oktoober 2019

Kruuse: Maaeluminister lõpetagu poliitiline sekkumine VTA tegevusse

Maaeluminister Mart Järvik peab lõpetama poliitilise sekkumise Veterinaar- ja Toiduameti tegevusse, sest see võib panna rahvusvaheliselt kahtluse alla Eesti toiduohutussüsteemi usaldusväärsuse, ütles Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees ja endine maaeluminsiter Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse
Foto: Äripäev AS

„Rahvusvaheliselt usaldusväärne ja kindlatele tegevusprotseduuridele alluv toiduohutussüsteem on kogu Eesti toiduekspordi aluseks,“ ütles maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse. „Maaeluministri tänane avaldus, et üks toidutootja peaks VTA kohtusse kaevama, näitab, et ta on valmis VTA tegevusse poliitiliselt sekkudes panema Eesti toiduohutussüsteemi usaldusväärsuse kahtluse alla. Selline poliitiline tegevus võib osutuda kõigile toidueksportijatele ülimalt kulukaks, sest võib meie tootjatele sulgeda välisturud.“

LOE LISAKS:

Minister Järvik: kogu aeg söön kala, aga ära ei sure

Toidu ohutust ei määrata ajakirjanduses ilmunud pealkirjade järgi

Mati Vetevool: enam karmimalt liine puhastada ei saa

M.V.Wool lükkab alusetud süüdistused ümber

Urmas Kruuse ütles, et kui maaeluministril on konkreetseid etteheiteid VTA sisulisele tegevusele, siis tuleb nendest kohe rääkida, sest toiduohutuse puhul võib kaalul olla inimese tervis. „Kui ministril on teada vead VTA kontrolltegevuse teaduslikus metoodikas, siis tuleb sellest ka rääkida. Toiduohutuse valdkonnas võib veal olla inimelu hind,“ lisas Kruuse.

Urmas Kruuse tegi täna ka maaelukomisjoni esimees Tarmo Tammele ettepaneku kutsuda maaeluminister Mart Järvik kujunenud olukorda erakorraliselt komisjoni ette tutvustama.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960