Autor: Põllumajandus.ee • 29. november 2019

Teisel detsembril algab 2020. aasta kalastuskaartide müük

2. detsembri hommikul kell 9 avatakse internetikeskkonnas www.pilet.ee ja Keskkonnaameti kontorites järgmise aasta kalastuskaartide taotluste vastuvõtt.
Kalamees.
Autor: Pixabay

Kalastuskaart tuleb endale soetada, kui soov on püüda nakkevõrgu, õngejada, vähinata, vähimõrra, kadiska, liivi või kuuritsaga. Samuti on see vajalik õngpüünistega kalapüügiks Endla looduskaitsealal, Matsalu rahvuspargis ja Silma looduskaitsealal ning mõnedel lõheliste jõgedel. Vähipüügiks hakatakse kalastuskaarte välja andma 1. juulil 2020.

„Soovitame osta kalastuskaardid pilet.ee vahendusel – see on kiireim ja mugavaim võimalus. Seda enam, et valdav osa ehk 94% kõigist 2020. aasta kalastuskaartidest jagatakse veebist ja vaid 6% Keskkonnaameti vahendusel. Kuna nüüd antakse enamik kalastuskaarte nädalaks, peaks neid kõigile huvilistele jaguma,“ lausus Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

Veebikeskkonnas www.pilet.ee on vaja end autentida ID-kaardi, mobiili ID või internetipanga vahendusel. Kel seda võimalust pole, saab esitada Keskkonnaametile kalastuskaardi taotluse ameti maakondlikes kontorites (v.a Tallinna peakontor, Palmse, Penijõe ja Otepää kontorid). Taotluse võib saata ametile ka postiga või digitaalselt allkirjastatult e-postiga, kuid sel juhul tuleb arvestada, et taotluse esitamise tähtajaks loetakse selle registreerimise kuupäev ja kellaaeg Keskkonnaameti dokumendiregistris, mis on kindlasti hilisem taotluse saatmise ajast. Taotlused rahuldatakse nende ajalise laekumise järjekorras. Silma looduskaitsealale saab luba taotleda vaid internetist.

Sel aastal kehtivat kalastuskaarti omanud kalastajad peavad kindlasti enne uue kaardi ostmist kontrollima, kas neil tänavune püügiaruanne on esitatud ja seda ka siis, kui püük oli tulemusteta või püügil üldse ei käidudki. Kui aruannet esitatud pole, ei saa ka uut kalastuskaarti taotleda. Kõige lihtsam viis seda kontrollida on pilet.ee lehel, kust saab oma varasemate ostude ajalugu kontrollida ja uusi püügiaruandeid esitada. Kui kehtivate piletite alt oma luba ei leia, tuleb otsida seda ostude ajaloo alt. Vajadusel võib aruande esitamise kohta uurida ka Keskkonnaametist.

Pikemalt saab lugeda kalastuskaardi taotlemise ja püügiaruande esitamise kohta Keskkonnaameti kodulehelt.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751