Autor: Põllumajandus.ee • 31. detsember 2019

Rapla piimatööstusest välja kasvanud imikupiimapulbri tootja läheb Dubai EXPO-le

Baltimaade ainus lastetoidu valmistaja Solbritt toodab rinnapiima asendajat, mida müüakse 30s erinevas riigis. Koguni 99% ettevõtte toodangust läheb ekspordiks.
Solbritt rõhutab oma ettevõtte eduloos, et nende toode valmib „kõige rohelisemast“ toorainest, kuna see põhineb Eesti loodusel.
Foto: Äripäev AS

„Meie eesmärk on tootmisvõimsuse kahekordistamine, selleks vaatame EXPO abil Aasia ja Aafrika turgude suunas,“ räägib ettevõtte juht Aleksandr Päriste.“ Rinnapiimaasendajate valmistamine on väga konservatiivne eriala. Siht on olla ema rinnapiimale nii sarnane kui võimalik.“

Üks Solbritt’i toode koosneb keskmiselt 40 komponendist ning igal komponendil on olemas halal-sertifikaat, mis lubab toodet turustada ka araabia maades. „Üle aasta käib sealt inspektor meie tehases, siis käime uuesti läbi kõik etapid tootmisest dokumentatsioonini. Näiteks on nende jaoks oluline, et kusagil tootmises ei kasutataks alkoholi ega searasva. See on väga põhjalik süsteem,“ kinnitab Päriste. Solbritt’i tootmistehas on ka sertifitseeritud vastavalt ISO 9001:2015 ja HACCP nõuetele.

Solbritt rõhutab oma ettevõtte eduloos, et nende toode valmib „kõige rohelisemast“ toorainest, kuna see põhineb Eesti loodusel ja ka Rapla tehas asub puhtas keskkonnas, mis on maailma mastaabis pigem erand kui reegel. „Selliseid regioone ei ole maailmas enam palju järel: Põhja-Euroopa, Põhja-Ameerika, Austraalia ja Uus-Meremaa,“ loetleb Päriste.

Eesti EXPO esinduse juht Andres Kask usub, et maailmanäitus aitab Solbritt’il jõuda kõikidesse maailma nurkadesse. „Eesti toit on puhas ja seetõttu aina enam hinnatud. Solbritt’i ambitsioon, põhjalikkus ja tootmisvõimsus annavad lootust, et suurem läbilöök ei ole enam kaugel,“ usub Kask.

Keskmiselt iga kahe kuuga lisandub ettevõttele uus territoorium. Hiljuti tuli esimene tellimus Iraagist ning detsembris alustati online-müüki Hiinas. Vajadusel loob Solbritt iga regiooni jaoks spetsiifilise imikupiimasegu. Näiteks Hiina turul nõutakse rinnapiimasendajas laktoferriini, mida saadakse lehmapiimast vaid siis, kui lehm on tiine. Hiina puhul kasutatakse piimasegudes ka OPO-rasvu, mille tõttu imik magab rahulikumalt ja nutab vähem. „Euroopa ja Venemaa turu jaoks on jällegi võtmeteemaks lehamapiimarasva kasutamine. See on siis nii-öelda „tagasi juurte juurde“ lähenemine,“ valgustab Päriste.

Ettevõtte 2018. aasta käive oli 7,3 miljonit eurot ning kasum 0,5 miljonit. Selle aasta käibe suurust hindab ettevõtte juht 10 miljoni juurde.

Dubai EXPO 2020 toimub 20.10.2020 kuni 10.04.2021 Araabia Ühendemiraatides.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960