Tere piimatööstus ostis sügisel kokku enamiku Setomaa riisikatest, et panna need uue kodujuustu sisse, mis valmib käsitööna Põlva piimameistrite poolt.

- Tere piimatööstus ostis uue toote jaoks kokku enamiku Setomaa riisikatest.
- Foto: TERE AS
„Ostsime kokku enamiku Setomaalt korjatud riisikatest ühe meie koostööpartneri kaudu,“ sõnas Tere piimatööstuse turundusjuht Katrin Tamm. „Panime kokku kaks head üdini kohalikku maitset – Setomaa riisikad ja Tere Põlva tootmisüksuses käsitsi valminud kodujuustu. Ka piim, millest kodujuust valmistatakse on pärit alati kohalikust Põlva Agro farmist, et see jõuaks meie juurde kiiresti ja toode oleks alati sama kvaliteediga.“
Kodujuust on tuntud oma kõrge valgusisalduse poolest ning seepärast kasulik nii kehale kui ka vaimule. Kõik Tere kodujuustud on valmistatud käsitööna Põlva piimameistrite poolt. Riisikatega kodujuustu kõrval võib peolettidelt leida ka teise Eestimaise lemmiku – mädarõikaga kodujuustu. See sobib hästi nii salatitesse kui ka niisama otse topsist söömiseks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.