Autor: Põllumajandus.ee • 20. veebruar 2020

Selgusid 2019. aasta parim piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja

Homme, 21. veebruaril kell 10.00 toimub Maaeluministeeriumis Eest Vabariigi aastapäevale pühendatud aktus, kus maaeluminister Arvo Aller annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab välja 2019. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.
Parim piimakarjakasvataja 2019 on Aleksandr Virolainen osaühingust Vetiku S.T.
Foto: MES

Parim piimakarjakasvataja 2019 on Aleksandr Virolainen osaühingust Vetiku S.T. Lääne-Virumaal asuvas piimakarjas on aastalehmi 376, keskmine piimatoodang lehma kohta 2019. aastal oli 12 201 kg ja piimarasva ning -valgu kogutoodang 905 kg.

Parim lihaveisekarjakasvataja 2019 on Andres Vaan osaühingust Topi Mõis OÜ. Pärnumaa lihaveisekasvataja karjas on ca 400 lihaveist, kellest ammlehmi ca 140. Ettevõte tegeleb tõuloomade müügiga ning osaleb aktiivselt näitustel ja konkurssidel.

Parim lihaveisekarjakasvataja 2019 on Andres Vaan osaühingust Topi Mõis OÜ.
Foto: MES

„Mõlemad laureaadid saab eeskujuks tuua oma suhtumise poolest ettevõtlusesse – nad on tihedas konkurentsis suutnud tootmist arendada ning lisaks tootmisnäitajatele on eeskujulik ka nende farmide heakord,“ ütles MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

MESi algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja juba 20. korda ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetust 14. korda järjest. MESi eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960