Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 4. mai 2020

2021. aastal kaks künni MMi

2020. aasta kündmise maailmameistrivõistlus Venemaal lükatakse Covid-19 tõttu järgmisse aastasse. Samuti toimub 2021. aastal plaanitud võistlus Iirimaal. Nii saavad künnihuvilised ühel aastal osaleda kahel MMil.
Kündmise maailmameistrivõistlusel 2015. aastal Taanis Jüütimaal.
Foto: Margus Ameerikas/ Eesti Künniselts

Maailma Kündmise Organisatsiooni (WPO) peasekretär Anna Marie McHugh andis eelmisel nädalal teada pikalt oodatud otsuse – künnivõistluste iga-aastane tippsündmus jääb sel aastal koroonaviiruse tõttu ära. „Pärast pikki arutelusid kõikide osapoolte vahel, oleme sunnitud tänavu augustis Venemaal toimuma pidanud 67. kündmise MMi edasi lükkama järgmise, 2021. aasta, juunisse. Täpsemalt toimuvad künnivõistlused 12.-21. juuni 2021 Venemaal Peterburi lähistel,“ ütles McHugh.

Selline otsus toob kaasa veel ühe haruldase olukorra. Nimelt toimub Iirimaal 17.-18. septembriks 2021 kavandatud 68. kündmise maailmameistrivõistlus – see tähendab 2021. aastal kahte kündmise suurvõistlust.

Taolise lahendusega jääb künni MM Eestis Tartus endiselt aastaks 2022.

LOE LISAKS:

Arvi Tammel: Künnioskus on põllumajanduse taseme peegel

Künniselts tähistab väärikat juubelit

Aasta 2022 – Eesti võõrustab maailma tippkündjaid

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960