Kolmapäeval suri ASi Nõo Lihatööstus asutaja, pikaaegne juht ja suurim aktsionär Toomas Kruustük, teatas ettevõte.
62aastaselt lahkunud Toomas Kruustük juhtis Nõo Lihatööstust alates selle asutamisest 1992. aastal. Toomas Kruustüki juhtimise all kasvas Tartu külje all Nõos rulaadi tootma hakanud väikeettevõttest välja kaasaegne eksportiv lihatööstus. Oma ligi 200 töötajaga on Nõo Lihatööstus Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid.
„Toomase elutöö oli Nõo Lihatööstuse üles ehitamine ja kasvatamine suurimaks Eesti kapitalil põhinevaks kaasaegseks lihatööstuseks. Oma rahuliku meele ja selge visiooniga oli ta kolleegide, koostööpartnerite ja klientide seas alati hinnatud kaaslane, kelle sõnal ja arvamusel oli suur kaal. Toomase käe all jäi Nõo vaatamata kasvule alati pereettevõtteks ja kannab ka täna paljuski samu põhiväärtusi, mida tegevust alustades. Toomase lahkumine on meie ettevõttele suur löök, kuid olen veendunud, et tema ehitatud meeskonna toel suudame Toomase elutööd väärikalt edasi viia,“ ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees, Toomas Kruustüki poeg Simmo Kruustük.
ASi Nõo Lihatööstus nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse liikmeks ning tegevjuhi kohusetäitjaks senise finantsjuhi Ragnar Loova. „Ettevõttes 15 aastat töötanud Ragnar Loova kuulus ka tänaseni tippjuhtkonda ning on seetõttu väga hästi kursis ettevõtte igapäevatööga,“ lausus Simmo Kruustük.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Toomas Kruustükki tabas augusti lõpus ootamatu terviserike ja ta suri pärast lühikest rasket haigust ööl vastu 9. septembrit Tartus. Toomas Kruustükki jäävad mäletama tema pere ning paljud sõbrad, kolleegid ja partnerid.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.