Autor: Põllumajandus.ee • 5. november 2020

Statistikaamet ootab põllumajandusloendusel veel 760 majapidamise andmeid

Põllumajandusloendusel on juba osalenud üle 10 800 majapidamise. Loendus kestab 15. novembrini ja andmeid oodatakse veel 760 majapidamiselt. Kogutud andmed on olulised põllumajandustoetuste määramiseks.
Põllumajandusloendusel on juba osalenud üle 10 800 majapidamise.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Loendusel on praeguseks osalenud 93,4% nimekirjas olnud majapidamistest. Kõige suurem on vastajate protsent Järva (95,6%), Pärnu (95,4%) ja Tartu maakonnas (95,4%), kõige väiksem Ida-Viru (81,6%), Võru (91,9%) ning Hiiu maakonnas (92,1%).

Põllumajandusloenduse projektijuht, statistikaameti juhtivanalüütik Eve Valdvee tänab kõiki, kes on juba küsimustele vastanud ja oma panuse andnud. „Oleme tulemusega rahul, aga loodame vastajate arvu 100% ligi viia. Kutsume teavituskirja saanud majapidamisi meiega ka ise ühendust võtma, sest kõigi majapidamistega ei ole me veel kontakti saanud,“ lisas Valdvee.

Aasta põllumees 2020 Kaja Piirfeldt kutsub samuti kõiki üles oma andmeid esitama. „Selleks, et põllumajandustoetused oleksid paremini sihitud, peaks nende jagamine tuginema põhjalikule andmeanalüüsile. Põllumajandusloenduselt saadavad andmed on toetuste jagamisel määrava tähtsusega,“ rõhutas Piirfeldt.

Loendusel osalemine on riikliku statistika seaduse järgi kohustuslik kõikidele loendusnimekirjas olevatele majapidamistele. Andmeid kogutakse majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Kõik registrites olemasolevad andmed on küsimustikes juba eeltäidetud ja küsimustikule vastamine võtab enamjaolt aega 15–20 minutit. Osa andmeid (sh tööjõu, muude tulutoovate tegevuste, loomakasvatushoonete ja sõnnikumajanduse andmed) küsitakse ainult vastavasse valikusse langenud majapidamistelt.

Lähemalt saab loenduse kohta lugeda stat.ee/pollumajandusloendus. Loenduse tulemused avalikustatakse 2021. aastal statistikaameti andmebaasis.

Statistikaametiga saab ühendust võtta klienditoe e-posti aadressil või telefonil 625 9100.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960