Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. november 2020

Suur fotogalerii: Põllumajanduse tipptegijad kogunesid Tartus

Selle aasta tippsündmus, konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2021“, tõi Tartusse sektori tippettevõtjad, kes rääkisid oma nägemusest sektori tulevikust, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest.
Põllumajanduse tipptegijad kogunesid Tartus.
Foto: Oleg Hartsenko

Laiema pildi majandusest ja finatsmaailmas toimuvast tõid kuulajateni SEB jaepanganduse suurklientide osakonnajuhataja Ethel Kitter ja juhataja asetäitja Kaupo Karoles. Teraviljasektori ülevaate tegi viljamaaklerfirma Copenhagen Merchantsi äriarenduse juht Indrek Aigro. Sellest kuidas kartul põllult potti jõuab, rääkis konverentsil Kartul Simunast esindaja Alo Põldmaa.

LOE LISAKS:

Põllumajandustootjate TOP: Kes on tänavused parimad põllumajandustootjad?

Põllumajandustootjate TOP: Null-seisus piimatootmise aitas kasumisse teraviljakasvatus

Põllumajandustootjate TOP: Laheotsa köögiviljaimpeerium üha kosub ja laieneb

Põllumajandustootjate TOP: Soodne vilja-aasta kergitas Männiku Teravilja tublisse kasumisse

Koroonakriis tõi esile sektori ühe valukoha – tööjõupuudus takistas reaalselt saaki korjamast. Lihttööle ei soovinud eestlased ka segasel koroonaajal tulla, samas võõrtööjõu tulek Eestisse oli keeruline ja vahepealsel ajal lausa võimatu. Kuidas siiski toime tuldi ja mida sellest kõigest õpiti, sel teemal arutles konveretsil Marjamaa talu OÜ juhatuse liige, Maasikakasvatajate Liidu eestvedaja Elke Lillemets.

Konverentsilt ei puudunud ka aianduse teema. Sel aastal rääkisime n-ö targast aiandusest ja sellest kuidas luua Eestist rahvusvahelist põllumajandusbrändi – sõna sai Click & Grow tegevjuht Mattias Lepp.

Vesiviljeluse ja kalakasvatuse uudised edastas veebivahendusel PRFoods ASi juhatuse liige Indrek Kasela. Kas ja kuidas kriis mõjutas lihaveisekasvatussektorit rääkis pikemalt Baltic Vianco OÜ juhatuse liige Janek Mustmaa. Trigon Dairy Farming Estonia nõukogu esimees Joakim Helenius võttis kokku piimaturul toimuva.

Teema, kas esindada end ise või läbi põllumeeste organisatsiooni, püstitas konverentsipäeval TÜ Vooremaa Viljakasvatajad juhatuse liige Raul Soodla.

Põllumajanduse Äriplaan 2021. Fotod: Oleg Hartsenko
Foto: Oleg Hartsenko

Konverentsipäeva võttis kokku põllumajandussektori tippjuht, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup. Konverentsipäeva modereeris Dimedium ASi nõukogu esimees Kadri Kullman.

Broneeri endale aeg: Konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2022“ toimub 25.11.2021. Olete oodatud!

Kõikide esinejate sõnumi toome teieni lähiajal just siinsamas veebis ja detsembri kuus ilmuvas Äripäeva põllu- ja metsamajanduse erilehes.

Täname kõiki, kes võtsid vaevaks esineda, kes osaleda ja kes meie üritust toetasid. Suur tänu teile kõigile!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960