Autorid: Peter Thomsen, Põllumajandus.ee • 26. aprill 2021

Milline sõravärkimisviis valida?

Sõltumata sellest, kas värgite oma talus sõrgu ise või ostate teenust sisse, on õige sõravärkimisstrateegia valikuga võimalik palju raha kokku hoida. Lehm, kes kõnnib hästi, see ka sööb ja magab hästi ning annab palju piima. Lahendusi on aga palju ning kõigil on omad plussid ja miinused.
Üldiselt soovitatakse lüpsilehmade sõrgu värkida kinnisperioodil, st umbes kaheksa nädalat enne poegimist.
Foto: Pixabay

Sõravärkimine kinnisperioodil ennetab tallahaavandeid

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960