Autor: Põllumajandus.ee • 30. aprill 2021

Peipsi tindi püük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel selleks aastaks peatatud

Maaeluministri Urmas Kruuse poolt allkirjastatud käskkirjaga peatatakse tänasest selleks aastaks Peipsi tindi püük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel. Sama käskkirjaga peatati ka tindimõrra kui Peipsi tindi peamise püügivahendi kasutamine Peipsi järvel.
Peipsi tindi püük tuli peatada, sest kogu aastaks lubatud saak on praktiliselt välja püütud.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Peipsi tindi püük tuli peatada, sest kogu aastaks lubatud saak on praktiliselt välja püütud,“ selgitas minister Kruuse. Peipsi tindi lubatud aastasaagiks oli kokku 170 tonni. Viimastel päevadel püüti tinti keskmiselt 25 tonni päevas ning lubatud aastasaagi jääki arvestades, mida on veel vaid 17 tonni, tähendaks püügi jätkumine kasvõi üheks päevaks suure tõenäosusega kvoodi ületust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960