Autor: Põllumajandus.ee • 31. mai 2021

Alates 1. juunist võib kodulinde taas väljas pidada

Põllumajandus- ja toiduamet tühistab üle-eestilise lindude väljas pidamise piirangu tingimusel, et rakendatakse bioturvalisuse meetmeid.
Kodulinnud võib taas õue lasta, kuid endiselt tuleb rakendada bioturvalisuse meetmeid.
Foto: Pixabay

PTA peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on lindude gripi oht kodulindudele langenud, mistõttu tühistatakse üle-eestiline kodulindude väljas pidamise piirang. „Kodulinnud võib taas õue lasta, kuid endiselt tuleb rakendada bioturvalisuse meetmeid ning lindude toitmine ja jootmine peab toimuma varikatuse all või siseruumis,“ selgitas Sammel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960