Autorid: Tiiu Annuk, põllumeeste ühistu KEVILI agronoom, Põllumajandus.ee • 2. juuli 2021

Hernemähkuri seire ja tõrje

Hernemähkur on Eestis laialt levinud ja üks enim hernest kahjustatav kahjur. Arvestades praegust ilma ning feromoonpüünistesse püütud kahjureid, on praegu hernemähkuri lendluse tippaeg.
Hernemähkuri valmik ehk liblikas.
Foto: cropscience.bayer.co.uk

Kuigi hernes on paljudes piirkondades juba ära õitsenud ja kaunad moodustunud, tuleb olla tähelepanelik. Hernemähkur (Cydia nigricana) võib muneda herne kaunadele seni, kuni kaunad on pehmed ja liitsakad. Pehmetest kauntest saab röövik end kauna sisse närida, kuid kui kaunad on juba paisunud ja pealt tugevamaks muutunud, siis munast väljunud väike röövik ei suuda sellest läbi minna. Seega on oluline vaadata, millises kasvufaasis teie põllul herned on ja kindlasti teha seiret, sest piirkonniti võib lendlus olla väga erinev.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960