Autor: Põllumajandus.ee • 20. juuli 2021

Viljakasvatajad on pikast põuast hoolimata optimistlikud

Tänavu suvel paiguti esinev põud mõjutab taimede kasvu ja arengut, mille tagajärjel kannatavad nii saagi suurus kui ka kvaliteet. Põllumehed on siiski veel optimistlikud, vahendab ERR.
Viljakoristus Jõgevamaal.
Foto: Erik Prozes

"Liiga kõrged temperatuurid on mitmete kultuuride saagi kujunemise jaoks ebasoodsad – kui kultuuri temperatuurioptimum ületatakse, siis saagikus langeb," sõnas Eesti taimekasvatuse instituudi teadur Triin Saue.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960