Autorid: Põllumajandus.ee , Kristi Kool • 25. august 2021

Maamajanduse kutseõpetaja Kaja Piirfeldt: õpetajatöö pakub emotsioone ja nõuab inimlikkust

Järvamaa Kutsehariduskeskuse maamajanduse õpetaja Kaja Piirfeldti suvi möödus omaenda talu laudas ja karjamaadel. Peagi algab uus õppeaasta ja aasta põllumehe tiitliga pärjatud Kajast saab taas õpetaja, kes enda sõnul ootab juba kohtumist õpilastega, ehkki traditsioonilist pikka suvepuhkust põllumehest kooliõpetajal polnud.
Suvi kulges söödavarumise ja uute vasikate tervitamise tähe all.
Foto: Erakogu

Tänavune suvi oma pika ja kuuma põuaperioodiga pani põllumehe närvid proovile. Maamajanduse õpetaja, kes peab Remmelgamaa talu, möönab, et oli keeruline ja on neid põllupidajaid, kel jäi saagikus lausa 50-80% planeeritust madalamaks. “Meie talu põldudel oli selles suhtes õnne, et Harjumaal, kus meie talumaad asetsevad, tuli vihma täpselt õigel ajal ja õiges koguses, seega saagid suures plaanis väga ei kannatanud. Küll aga tegi kuumus loomadele liiga: veistel, keda on meie talus umbes 160, algab kuumastress juba 25 kraadist ja seega oli nende heaolu kuumalaine ajal oluliselt mõjutatud.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960