• 23.09.21, 11:20

Enim vähendatakse suhkrusisaldust piimatoodete kategoorias

Üle poole Eesti toidutootjatest on ainuüksi viimasel aastal vähendanud toodete suhkrusisaldust 10 ja enam protsenti ning valmis tootearenduseks ja suhkurvaesema toidulaua pakkumiseks ka lähiaastatel, võtab kokku Toiduliidu värske analüüs. Samal ajal näitab eestimaalaste magusatarbimise uuring, et enamik ei ole valmis suhkrusisaldusega toodetest loobuma.
Turule on toodud ka täiesti suhkruvabu tooteid.
  • Turule on toodud ka täiesti suhkruvabu tooteid.
  • Foto: Pixabay
Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutas, et Eesti toidutootjad on lisatud suhkru sisaldust toodetes jõudsalt vähendanud. „Eesti toidutööstused on lisatud suhkru sisaldust juba viimasel kuuel-seitsmel aastal tõhusalt vähendatud, enim piimatoodete ja karastusjookide kategoorias,“ lausus Potisepp. „Hüppeline või nullilähedane suhkrusisalduse vähendamine kõikides toodetes ei ole võimalik ei inimeste tervisliku toitumise ega tarbijate tänaste eelistuste tõttu.“

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.05.25, 12:57
Tõhus kaitse teraviljale: taskukohane haigustõrjelahendus
Praegune ilm soosib kindlate taimehaiguste levikut - taliteraviljades helelaiksus, roosted, fusarioos. Räägime teisest fungitsiidiga pritsimise ringist ning ühtlasi rahakotile väga sõbralikust lahendusest, mis annab tugeva mõju, mida praegustes tingimustes just vaja on.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele