Autor: Põllumajandus.ee • 29. september 2021

Valio võttis Võru juustutehases kasutusele 25% tõhusama küttelahenduse: investeering 1,6 miljonit

Valio Võru juustutööstus sai ligi 1,6 miljoni euro suuruse investeeringu tulemusel päris oma gaasijaama ja modernse katlamaja, mis kasutavad keskkonnasäästlikumat LNG-kütust ning loovad võimaluse minna üle biokütusele.
Valio Võru juustutööstus sai ligi 1,6 miljoni euro suuruse investeeringu tulemusel päris oma gaasijaama ja modernse katlamaja.
Foto: ANikandrov

Võrreldes eelkäijaga on uus süsteem 25% tõhusam, tõstes küttelahenduse efektiivsuse 95%-ni, teatas Valio. „Saime hiljuti kasutusloa Võru juustutööstuse värskelt valminud katlamajale, milleks oleme juba 2020. aasta algusest ettevalmistusi teinud. Uus katlamaja on täisautomaatne ning varustatud tänapäevaste juhtimissüsteemidega, vahetades välja oma aastast 1984 pärit kateldega eelkäija,” sõnas Valio Eesti AS tegevdirektor Maido Solovjov.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960