Autor: Sigrid Sõrmus • 27. oktoober 2021

Marko Hiiemäe: mahelihaveiseid võiks Eestis olla tunduvalt rohkem

14. oktoobril toimunud konverentsil „Maheturg 2021: mahetooraine väärindamise võimalused ja kitsaskohad“ rääkis Liivimaa Lihasaaduste Wabrik OÜ juht ja Liivimaa Lihaveise brändijuht Marko Hiiemäe maheliha väärindamise võimalustest ja kitsaskohtadest.
Kogu lihasektor on Marko Hiiemäe sõnul viimase kümne aasta jooksul teinud läbi väga tugeva muutuse.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Maheturg on Marko Hiiemäe sõnul kindlasti üks kõige kiiremini kasvavaid turge maailmas, seda eriti viimase 20 aasta jooksul. „Maheturg on jätkuvalt kasvuteel ja läbi selle on kindlasti kasvanud ka mahetoidu tootmine. Eesti põhjal saab tuua hea näite – kui veel 15 aastat tagasi oli meil Eestis ca 6000 maheveist ja viis aastat hiljem 21 000, siis 2020. aasta lõpu seisuga oli piimaveistega kokku 200 000, nendest 79 000 olid lihaveised ja nendest omakorda pooled olid mahelihaveised,“ rääkis Hiiemäe sellest, kuidas mahelihaveiste arvukus on aastatega kasvanud. Hiiemäe sõnul on see hea kasv, kuid viimase kolme aasta jooksul on suurem kasv siiski peatunud ja stabiliseerunud. „Küll aga näeme, et mahelihaveiseid võiks Eestis olla tunduvalt rohkem.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960