Autor: Põllumajandus.ee • 1. detsember 2021

Verivorsti ja süldi müük teeb võidukäiku juba enne jõule

Ehkki sülti ja verivorsti peetakse traditsiooniliselt jõuluaja toiduks, kasvab mõlema toote müük mühinal juba oktoobri algusest saadik. Nõo Lihatööstuse veretoodete müük suurenes oktoobris-novembris aastaga 24 protsenti ja süldi müük tervelt 40 protsenti.
Ehkki veretoodete müük on olnud tänavu sügisel üllatavalt kõrge, saavutab tarbimine absoluutse tipu siiski aasta viimastel nädalatel ehk jõulude ja aastavahetuse paiku, mil Eesti inimesed söövad üle 300 tonni veretooteid.
Foto: Erik Prozes

„Öeldakse, et verivorsti parim müügimees on lumi, samas nägime, kuidas juba oktoobrist hakkas grillvorst tasapisi asenduma verivorstiga. Julgen öelda, et eriti noorema põlvkonna tarbijad on veretoodetest üha teadlikumad ja näevad neis maitsvat ning tervislikku alternatiivi. Kvaliteetse verivorsti tunnused on naturaalne seaveri, odrakruubid või -tangud, naturaalne sea- või lambasool ja vähe lisaaineid,“ ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960