Autor: Ain Alvela • 7. detsember 2021

Anu Hellenurme: kodumaine seakasvatus näitab viimased viis aastat kahanemise märke

Üle kahekümne aasta loomasöötasid müüvat ettevõtet OÜ Anu Ait juhtinud Anu Hellenurme, kes sel aastal sai ka Eesti Tõusigade Aretusühistu juhiks, märkis konverentsil Põllumajanduse Äriplaan 2022, et tarvis on kõigi osapoolte vahelist dialoogi teemal, millist siga me õigupoolest tahame.
Anu Hellenurme.
Foto: Oleg Hartsenko

Tema hinnagul peaksime eelistama kvaliteeti masstoodangule, aga samas vähendama elusloomade eksporti ning kergitama enda isevarustatuse taset kodumaise sealihaga. Ja arenguvisioon peaks hõlmama pikka perioodi, praegu vähemalt aastani 2030, sest vilju ei saa noppida kohe.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960