Autor: Põllumajandus.ee • 8. detsember 2021

RMK taastas tänavu ligi 300 hektarit niite ja karjamaid

Sel aastal on RMK taastanud kaitse- ja hoiualadel kokku 270 hektarit poollooduslikke kooslusi, et oleks võimalik neid taas heina- ja karjamaadena kasutusele võtta.
Taastatud aladel saab taas heina teha ja loomi karjatada.
Foto: Erik Prozes

Taastamistööde käigus raiuti aladelt maha puud ja põõsad, freesiti maha kännud ja vajadusel ka mättad ning ebaühtlane pinnas tasandati – kõike selleks, et saaks neil maadel taas heina teha ning loomi karjatada. Poollooduslike koosluste taastamine ning hilisem niitmine ja karjatamine on vajalikud selleks, et need alad kinni ei kasvaks ning säiliks neile omane liigirikkus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960