Autorid: Marika Ruberg, Põllumajandus.ee • 27. detsember 2021

Uuest aastast uued nõuded mahepõllumajanduses

1. jaanuarist 2022 kohaldub uus Euroopa Liidu mahepõllumajanduse määrus, samuti jõustub mahepõllumajanduse seadus ning ministri määruste muudatused. Millised on uued mahepõllumajanduse nõuded ja mida peagi jõustuvad aktid kaasa toovad, sellest annab Maablogis ülevaate Maaeluministeeriumi taimetervise osakonna valdkonnajuht Marika Ruberg.
Foto: Unsplash

Euroopa Liidu mahepõllumajanduse määrus võeti vastu 2018. aastal ning selle peamised eesmärgid on tarbija usalduse tagamine, lihtsamad ja selgemad nõuded, erisuste lõpetamine nõuetes, kontrollsüsteemi harmoniseerimine ja integreerimine ametliku kontrolli määrusesse ning impordirežiimi muutmine.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960