Autorid: Põllumajandus.ee , Peter Thomsen, Merete Hattesen • 23. veebruar 2022

Kuulake ometi teadust: EL andis glüfosaadile puhta karistusregistri

Emotsioonid ja hirmud ohustavad fakte ja teadust ning see võib anda hoobi lootusele saada ELilt glüfosaadile uus heakskiit – otsus, mis mõjutab nii kliimat kui ka keskkonda, kirjutab Merete Hattesen väljaande Mark Plus kolumnis.
Glüfosaat on ELi korraldatud üldises ümberhindamises saanud „puhta lehe“ – nn puhta karistusregistri.
Foto: Pixabay

Pärast seda, kui 2017. aastal pikendati glüfosaadi kasutusluba viie aasta võrra, on vahend ELis lubatud kuni 15. detsembrini 2022. Võiks arvata, et viieaastane pikendamine tagab valdkonnale rahu, aga seda ei juhtunud. Vastupidi, mitmed ELi riigid ja poliitikud on aktiivselt tegutsenud keelustamise nimel. Paljud põllumehed aga kardavad kaotada glüfosaati, mis on Taanis ja maailmas enimkasutatav pestitsiid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960