Autor: Laura Saks • 13. mai 2022

Saaremaa mahemunatootja müüb digikanu: see on nagu kolhoos 2.0

Kui Saaremaal Salmes Eesti kõige kuulsama kanala juurde jõuda, võib üllatuda, kas oled õiges kohas. Pealtnäha paistab, nagu oleks kompleks maha jäetud, võib-olla midagi kergelt hingitseb. Kuid siis keerab autoga platsile mahemuna-ettevõtja Tanel Tang ja hüppab välja, naeratus näol.
Mahekanala pidajal Tanel Tangul on 3000 kana, digikanu müüs ta aga 650.
Foto: Andras Kralla

Ta räägib, et osa laudast polegi tema oma ning omanikud hoiavad seal omi asju. Tang sõnab, et terve 30 aastat enne teda oli laudas vaikus. Nüüd ta siis vaikselt tegutseb ja arendab – kuigi alles veebruaris oli kanala suurtes rahalistes raskustes ja Tang viskas õhku variandi kõik maha müüa. Päästerõngas tuli ootamatust kohast: digikanad.

Mahekanala rajamise ja farmi ostmise protsess algas kolm aastat tagasi. Tang ütleb, et juba keegi olevat juba varem tahtnud lauta ära osta, aga omanikud ei müünud. Temal vedas ja ligi aasta kestnud läbirääkimised viisid tulemuseni. "Kui ilusti küsida, siis ikka antakse,“ sõnab ta.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960