Autor: Sigrid Sõrmus • 22. august 2022

Juhan Särgava: ettevõtjatele muutuvad pilved üha süngemaks

Saidafarmi juht Juhan Särgava rääkis, et 17. augusti rekordiliselt kõrge börsihinnaga elekter oleks nende farmi jaoks olnud ilmselgelt kahjumlik valik. "Uskuge või mitte, me oleme juba "vastu seina" oma kuludega," kommenteeris Juhan Särgava praegust reaalsust.
Juhan Särgava sõnul olid nad 17. augustil sunnitud kasutusele võtma diisliküttel toimiva elektrigeneraatori.
Foto: Liis Treimann

"Taevani tõusvate elektrihinade lainetega silmitsi olek tuleneb õhulistest ja sügavuti läbi arvestamata otsustest, millele meie põlekivienergeetika teadlased, koolkond energeetikuid tähelepanu juhtisid juba siis, kui uuendusi kavandama asuti. Asjaolu, et päike ei paista alati, tuul on muutliku meelega, võeti kerglaselt. Juba minu tudengipõlves oli teada tõde, et lisaks looduslikele energiaallikatele peab oleb enegia püsivarustuse tagala tuuma- või soojusenergia baasil," arutles Särgava ja toonitas, et looduslik energiaallikas aitab küll vähendada fosiilse tarbimist, kuid ei asenda seda täielikult.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960