Autor: Põllumajandus.ee • 24. jaanuar 2023

Hätta jäetud loomast tuleb teavitada Põllumajandus- ja Toiduametit

Kui keegi märkab, et looma heaolu pole tagatud, tuleb sellest teavitada Põllumajandus- ja Toiduametit, kellel on õigus loomapidajalt looma nõuetekohase pidamise kohustus üle võtta ning vajadusel korraldada looma võõrandamine.
Lemmik- ja põllumajandusloomade üle teostab kontrolle Põllumajandus- ja Toiduamet.
Foto: Unsplash

Looma heaoluga seonduva osas järeleandmisi teha ei saa ning vihjeid saab ametile esitada e-posti teel [email protected]. „Hea meel on tõdeda, et eestlased märkavad abi vajavaid või hädas olevaid loomi. Kindlasti tuleks ametit teavitada, kui loomale ei tagata piisavas koguses toitu ja joogivett, sh kui loom on silmnähtavalt haige ning vajab kiiremas korras ravi,“ selgitas Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna juhataja Olev Kalda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960