Autor: Põllumajandus.ee • 7. veebruar 2023

Põllumaa hinnad kasvasid Eestis aastaga keskmiselt 53,75%

Eestis tehti haritava maa tehinguid mullu kokku 66 776 981 EUR ulatuses. Hinnatõus erines maakonniti, näiteks Harjumaal oli keskmine hindade tõus 60% Maa-ameti andmetel koostatud analüüsi põhjal.
Haritava maa hind kasvas kõikides maakondades erineval määral.
Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval (6. veebruaril) teatas maainvesteeringu platvorm LandEx, et analüüsis aasta vältel haritava maa tehingu andmeid ja selgus, et põllumaa hinnad kasvasid Eestis aastaga keskmiselt 53,75%. “Hindade tõus on põhjustatud kõrgest inflatsioonist ja Ida-Euroopas asetleidvast julgeolekukriisist” kommenteeris tulemusi Landex.ai COO Karl Johannes Artma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960