Autor: Põllumajandus.ee • 18. aprill 2023

Toiduainetööstuse sektori kasum vähenes 34%

18. aprillil toimunud XVI Toiduainetööstuse Aastakonverentsil pöördumisega esinenud Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits võttis kokku sektoris valitseva olukorra. Ipits nentis, et nii tarbijakäitumise muutmise uued trendid, kui ka uue valitsuse sihikuks võetud suunad muudavad toidutööstureid ootusärevateks.
Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits.
Foto: Toiduliit

Ukraina sõja ja energiahindade tõusu ning järsult kasvanud inflatsiooni tagajärjel kasvas küll toiduainetööstuse müügitulu 2022. aastal võrreldes 2021. aastaga 19,39% kuid samas tootjate kulud suurenesid 21,43%, mille tulemusel vähenes kogu sektori kasum 34%, moodustades müügitulust vaid 1,92%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960