Autor: Põllumajandus.ee • 4. mai 2023

Maaülikool hakkab linnaku elurikkust kokku lugema ja kaardistama

Elurikkuse hoidmine ja kaitsmine on tänapäeval oluline jututeema kõikidel tasanditel – valitsustest kuni kogukondade ja üksikisikuteni. Elurikkuse hoidmisel ja kaitsmisel tegudeni sageli paraku ei jõuta.
Maaülikool hakkab linnaku elurikkust kokku lugema ja kaardistama.
Foto: Pexels

Eesti Maaülikool on vastu võtnud otsuse pöörata rohkem tähelepanu elurikkusele linnakus, kus saab toetada taimeliikide ja niidukoosluste kujundamist, sh õistaimede rohkust, mis omakorda toetab selgrootute, sh tolmeldajate rikkust. See omakorda toetab toiduahelates järgmisi lülisid. Oluline on haljastuse kujundamisel omamaiste taimeliikide oskuslik kasutamine, et ilu ja toidufunktsiooni putukatele jätkuks kogu vegetatsiooniperioodi jooksul.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960