Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuni 2023

Rakvere Lihatööstus: uut pakendit on võrreldes eelmise pakendiga ¾ võrra vähem

Baltikumi suurim lihabränd Rakvere on viinud värske hakkliha harjumuspärase plastik karbi asemel flow-pakki. Muudatuse eesmärk on vähendada kasutatava plasti ja pakendi määra ja säilitada seejuures hakklihade kõrge kvaliteet. Kokku vähendatakse plastiku tarbimist 70 tonni aastas ja komposiitmaterjali asemel kasutatakse 100% ringlusesse võetavat PP-plasti.
Rakvere viis värske hakkliha keskkonnasõbralikku ja mugavasse pakendisse.
Foto: HKScan Baltikum

Rahvusvahelise turu-uuringute ettevõtte Nielseni viimaste andmete järgi moodustab hakkliha peaaegu veerandi värske liha turust. Kuigi viimase paari aasta jooksul on hakkliha tarbimine olnud õrnas languses, siis suures pildis on see püsinud stabiilsena. HKScani Baltikumi tootearendus- ja turundusdirektori Janne Laik-Lõhmuse sõnul on nendest andmetest lähtudes ilmselge, et hakkliha ja selle kvaliteet ei tohi muudatuste käigus kannatada, kuid kindlasti tuleks pakendite näol võtta keskkonnasõbralikum suund. Lisaks on uus pakend tarbijale mugavam kasutada ning hoiustada. Eesti suurima toiduainetööstusena loodetakse sihipäraste keskkonnasõbralike tegevustega eeskujuks ja suunanäitajaks olla ka teistele toidutööstuse ettevõtetele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960