Autor: Roomet Sõrmus, Eesti Berliini saatkonna majandusnõunik • 12. juuli 2023

Rohimisrobot toob läbimurde maheköögiviljakasvatuses

Oleme uhked, et Eesti kuulub mahepinna suure osakaalu poolest Euroopa parimate hulka. Samas kasvatati möödunud aastal Eestis avamaa maheköögivilja kokku vaid 214 hektaril. Saksamaa ühe suurima maheköögiviljakasvataja Westhof Bio ainuüksi maheporgandi pind on samuti umbes 200 hektarit.
Maheühistu Wiru Vili külastas Saksamaa mahetootjaid.
Foto: Roomet Sõrmus, Eesti Berliini saatkonna majandusnõunik

Põhja-Saksamaal Schleswig-Holsteini liidumaal asuv maheettevõte katab sellega ära umbes veerandi Saksamaa maheporgandi tootmisest. Käisime Eesti põllumeestega maheühistust Wiru Vili uudistamas, kas ja mida on meil sakslaste kogemusest kõrva taha panna.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960