Autor: Põllumajandus.ee • 28. juuli 2023

Kohus andis listeeria juhtumis õiguse Põllumajandus- ja Toiduametile

Halduskohus otsustas jätta rahuldamata M.V.Wooli kaebuse. Kohtu hinnangul prevaleerib tarbijate õigus ohutule toidule üle kaebaja õiguse tegeleda ettevõtlusega.
M.V.Wool ASi tootmine Harjumaal.
Foto: Liis Treimann

Põllumajandus- ja Toiduameti õigusosakonna juhataja Ave Mägi sõnul näitab kohtuotsus, et inimeste tervise ja tarbijate huvide kaitse on kõige olulisem. „Kuna M.V.Wool ei võtnud kasutusele kõiki meetmeid ohutu toidu tagamiseks, peatas amet ettekirjutusega Harku ja Vihterpalu kalatööstuste tegevuse, et kaitsta inimeste elu ja tervist. Kohus nõustus, et vaidluse all olnud ettekirjutused olid õiguspärased,“ kirjeldas Mägi. Lisaks tasub meenutada, et selle vaidlusega seoses on ka Euroopa Kohus oma otsuse teinud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960