Autor: Laura Saks • 4. august 2023

Pereäri küünitab Lõuna-Eesti kuplite vahelt idamaadesse ja uus hüpe on ees

Kodase asutajatel Tea ja Sulev Nõmmannil on elukogemusi USAst, Soomest ja Aafrikast, ent juba rohkem kui 15 aastat tagasi panid nad Lõuna-Eestis mulda õunapuud, ja kasutades ära oma akadeemilist tausta sündisid auhinnatud siidrid. Koht linnakärast eemal on sütitanud erinevat pidi ka kõiki nende nelja last.
Kodase eestvedajad kutsuvad ennast kärgpereks, mille liikmeks saavad ka kaastöötajad, pildil Nõmmannidele lisaks peakokk Tormi Saarniit vasakul ja tema kõrval Hanna Orumaa.
Foto: Liis Treimann

Lõuna-Eesti kuppelmaastikul asub Kodas. Tõlge võru keelt mitte oskavatele: kotkas. Nimelt asuvad siidrikoda ja restoran Valgjärvel, mis on üks tähtsamaid konnakotkaste pesitsusalasid Eestis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960