Autor: Kristel Kitsing • 21. august 2023

Paarist kartulivaost sündis suurem pereettevõtmine

Perekond Vaarma Pikeveres oma uhke kartuli Audi taustal, millest on saanud kartulimüügi iseteeninduspunkt.
Foto: Kristel Kitsing
Perekond Vaarma kasvatab Pikevere külas oma põllulapil kartulit ja vurab mööda Lääne-Virumaa Väike-Maarja valda ringi, et need soovijaile maha müüa.

Perepoja põllurallikas, hellitava nimega kartuli Audi, on koduhoovis kartuli iseteeninduspunktiks ning ettevõtmises lööb kaasa kogu pere. Ikka selleks, et lastele õpetada tööharjumust ja tarkust, et raha ei kasva puu otsas.

„Suhteliselt kiiresti jõudsime mõttele, et võiks proovida kasvatada varajast kartulit. Tundus, et see ei nõua palju tööd, erialaseid teadmisi ega eritehnikat ning kõige olulisem, et tegevuses saavad lapsed kaasa lüüa,“ rääkis pereema Margit Vaarma Lääne-Virumaa uudistele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960