Autor: Põllumajandus.ee • 22. august 2023

Seakatku kõrghetk | Ühispöördumine: jahimeestel palutakse küttida metssigu maksimaalselt aktiivselt

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) ja Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) pöörduvad kõigi jahiseltside ja jahimeeste poole palvega küttida metssigu maksimaalselt aktiivselt. Mida väiksem on metssigade arvukus, seda väiksem on karjade ja isendite kokkupuute võimalus ja viiruse levik ning see omakorda vähendab aga oluliselt riski, et sigade Aafrika katk jõuab sigalatesse.
Mida väiksem on metssigade arvukus, seda väiksem on karjade ja isendite kokkupuute võimalus ja viiruse levik.
Foto: Unsplash

EJS ja PTA on juba seakatku leviku algaastatel sõlminud koostöölepingu, millest tulenevalt on jahimehed võtnud kohustuse teavitada hukkunud või kliiniliste tunnustega kütitud metssigadest lähimat PTA esindust. Samuti võetakse surnud või kütitud metssealt proovid, kõrvaldatakse surnuna leitud metssiga või SAK positiivne laborvastuse andnud kütitud metssea rümp. Kogu tegevuse juures peetakse rangelt kinni ettenähtud bioturvalisuse nõuetest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960