Autor: Kaarel Kallion • 12. september 2023

Ekspert: aeg võtta fookusesse talirapside ja taliteraviljade taimekaitse

Erinevate kultuuride koristus on jõudnud eelmise nädala kuivade ilmadega lõpusirgele ning hoo on sisse saanud talirapsi taimekaitsetööd ning taliteraviljade külv, kirjutab Scandagra Eesti agronoom-nõustaja Kaarel Kallion.
Belkar toimetamas lutserni varisega sügis 2022

Talirapside külviaeg oli antud aastal enamasti varasemapoolne ning umbrohutõrje on enamus põldudel teostatud. Juhul kui talirapsis on umbrohutõrje tegemata või külv oli hiline ning mullatoimeline herbitsiid on tegemata, siis on umbrohutõrjet võimalik teostada kontaktse tootega Belkar kulunormiga 0,25-0,5 l/ha, mis on lubatud alatest rapsi 2. pärislehe faasist, siia võib segupartnerina lisada Metazamixi 0,6-0,8 l/ha, või näiteks ka Rapsan 500 SC 1,5 l/ha- seda segupartnerit kasutada pigem kui umbrohud on väikesed ja vaba mullapinda piisavalt, kuna tegemist on mullaherbitsiidiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960