Autor: Põllumajandus.ee • 15. september 2023

Nõo lihatööstuse tegevjuht: töökäte puudus pole leevenenud

Kuigi Eestis on praegu Euroopa suurim majandus ja tööhõive langus ning septembri keskpaigaks tõusis registreeritud töötuse määr 7,3 protsendile, on toiduainetööstuse sektoris endiselt väga tõsine töökäte puudus ning selles osas leevendust ei paista, ütles Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Lahendus on tööprotsesside veelgi ulatuslikum automatiseerimine.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Foto: Toomas Kelt

„Mina ei näe, et sellise töötuse määra juures on võimalik lahendada tööstustes valitsevat suurt tööjõupuudust, kuigi Statistikaameti andmetel lahkus teises kvartalis Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides tööandja algatusel ametist üle 6000 inimese,“ tõdes Loova. Tööturul on praegu vabu töökohti pea kaks korda rohkem, kui teises kvartalis koondatuid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960