Autor: Põllumajandus.ee • 28. september 2023

Toidutööstused on võtnud tootearendusel uueks suunaks lisaainete vähendamise

Nõo Lihatööstuse tehnoloogi Marko Kokmanni sõnul on tarbijad hakanud nii Eestis kui ka mujal Euroopas üha rohkem eelistama päris toorainest valmistatud ja võimalikult väheste lisaainetega rikastatud toitu. See on pannud ka toidutööstusi arendama uudistooteid, milles on senisest vähem sünteetilisi maitsetugevdajaid, magusa-, lõhna- ja värvaineid.
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann.
Foto: Vallo Kruuser

„Inimesed teevad oma toiduvalikuid varasemast palju teadlikumalt ning uurivad poes hoolikamalt toidusilte. Kui seal on kirjas neile tundmatud või arusaamatud koostisained, siis üha enam jäetakse see toode ostmata,“ rääkis Kokmann.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960