Autor: Põllumajandus.ee • 31. august 2023

Ragnar Loova: sealiha hind kerkis teises kvartalis viimase 21 aasta kõrgeimale tasemele

Eesti lihasektori kahjum oli tänavu teises kvartalis ligi 4,2 miljonit eurot, kuid võrreldes aasta esimese kolme kuuga on kahjuminumber poole väiksem. Nõo Lihatööstuse tegevjuhi sõnul on lihasektor tugevas miinuse peamiselt tooraine kõrge hinna tõttu.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Foto: Vallo Kruuser

Statistikaameti andmetel oli liha töötlemise ja säilitamise ning lihatoodete tootmise teise kvartali käive 124,6 miljonit eurot, mis on viimaste aastate rekord. Samas on aga lihasektori mahuindeks teises kvartalis endiselt miinuses ligi 6 protsendiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960