Autor: investor Toomas • 25. oktoober 2023

Enesekindel munatootja pakub First Northile lootuskiirt

Kuni esmaspäevani märkimisel oleva Läti munatootja APF Holdingsi juhtkond kinnitas mind ja kaasinvestoreid külastades, et usub kindlalt oma kasvuplaanidesse ning seda peaksid tegema ka tulevased aktsionärid, kellelt oodatakse ülemärkimist.
APF Holdingsi juht Jurijs Adamovičs ütles Äripäeva ja investor Toomast külastades enesekindlalt, et ettevõtte esmaemissioon on õiglaselt hinnastatud.
Foto: Liis Treimann

Enesekindlad ollakse ka IPO hinnastamisel. Nagu üks investor naljaga pooleks välja arvutas, küsitakse ühe oma farmis oleva kana eest IPO raames 103 eurot. Muidugi anname endale aru, et see on tõesti naljatledes tehtud kalkulatsioon – ettevõttel on turundus- ja turustuskulud, ülal tuleb pidada kanafarme ja lisaks on palju muud, mida miinusmärgiga kasumiaruandesse kirjutada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960