Autor: Põllumajandus.ee • 15. jaanuar 2024

Copernicus: maakera temperatuurid kerkisid 2023. aastal erakordselt kõrgele

Euroopa Keskpika Ilmaennustuse Keskus jälgis aasta jooksul kliima võtmenäitajaid ja kokkuvõtest selgus, et aasta 2023 oli kõige soojem dokumenteeritud aasta, mil maakera temperatuur oli ligi 1,5 °C kõrgem tööstuseelsest.
Suvivili ei kasvanud eelmisel hooajal ka Eestis - liigne kuivus kahjustas põlde.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Copernicuse kliimamuutuste seire teenus (C3S), mida osutab Euroopa Komisjoni nimel ja Euroopa Liidu finantseerimisel Euroopa Keskpika Ilmaennustuse Keskus (ECMWF), jälgis aasta jooksul kliima võtmenäitajaid. Muu hulgas teatati rekordeid purustavatest ilmastikuoludest, nagu mõõteajaloo kõige soojem kuu ja maakera ööpäevaste keskmiste temperatuuride lühiajaline kerkimine enam kui 2 °C kõrgemale tööstuseelsest perioodist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960