Autor: Põllumajandus.ee • 22. jaanuar 2024

Eesti turbatootjad algatasid Põhjamaade suurima kliimauuringu

Eesti Turbaliidu eestvedamisel sündis alanud aasta alguses Põhjamaade-ülene teadusprogramm, mis uurib maakasutuse mõjusid kliimale ja aitab täpsustada Eesti tegevusplaani kliimamuutuste vähendamiseks. Miljoneid eurosid maksvat programmi juhib rahvusvaheline teadlaste meeskond mitmest ülikoolist. Uuringut rahastab üle 50 suurettevõtte Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist.
Turba tootmine Nurme Turvas AS-i Sauga lähedalt asuval turbaväljal.
Foto: Andres Haabu

“Turba kättesaadavusest sõltub täna suur osa Euroopa aiandusest ja juurvilja kasvatusest ning isegi Põhjamaade metsandus, sest noored metsataimed sirguvad just turbasubstraatide abil. Turbatööstuse mõju kliimale ja selle ühiskondlik kaal on väga olulised ning seepärast peab iga otsus, mis selles valdkonnas sünnib, olema teaduslikult põhjendatud. Seda meelt on nii meie Baltikumi kui ka Põhjamaade kolleegid, kes kõik Eesti algatusega liitusid,” sõnas Eesti Turbaliidu tegevjuht Eve Altrov.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960