Autor: Põllumajandus.ee • 6. veebruar 2024

Komisjon: Kuidas muuta Euroopa Liit 2050. aastaks kliimaneutraalseks?

Euroopa Komisjon avaldas täna põhjaliku mõjuhinnangu võimalike viiside kohta, kuidas saavutada kokkulepitud eesmärk muuta Euroopa Liit 2050. aastaks kliimaneutraalseks. Komisjon soovitab vähendada kasvuhoonegaaside netoheidet 2040. aastaks 1990. aasta tasemega võrreldes 90%, seadusandliku ettepaneku tegemine jääb järgmise komisjoni ametiaega.
Enefit Green tuulepark ja päikesepark Pakri poolsaarel.
Foto: Andras Kralla

Energeetikavolinik Kadri Simsoni sõnul on energeetikasektor CO 2-heite ja muude heitkoguste vähendamisel esirinnas ning sama kurssi tuleb hoida 2040. aastani ja sealt edasi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960