Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. veebruar 2024

Vahejuhtum piiril – poolakad kallasid maha Ukraina viljalasti

Ukraina valitsus kutsus eile, 12. veebruaril Poola valitsust üles võtma sealseid farmereid vastutusele selle eest, et nad peatasid Yahodyn-Dorohuski piiripunktis kolm viljaveoautot ning kallasid maha ukrainlaste viljalasti.
“Iga põllumees peaks teadma, kui palju rasket tööd nõuab teravilja tootmine, eriti sõja ajal," kirjutas Ukraina välisminister Dmytro Kuleba
Foto: Unsplash

Pühapäevane vahejuhtum Yahodyn-Dorohuski kontrollpunkti lähedal, millest teatas Poola uudisteagentuur PAP, leidis aset Poola põllumeeste laiema protesti käigus Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika, sealhulgas Ukrainast pärit odava teravilja importimise vastu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960