Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. veebruar 2024

Jaak Madison: las teised mässavad

Üle Euroopa toimuvad laiaulatuslikud põllumeeste meeleavaldused, ka meie naabrid Lätis avaldavad meelt. Miks see kõik toimub ja miks meie põllumehed vaikivad? Europarlamendi saadiku Jaak Madisoni sõnul peavad meie ettevõtjad esmalt endale otsa vaatama – orjarahva mentaliteedist tuleb lahti saada ja oma sõna maksma panna nii nagu seda teevad põllumehed Euroopas juba nädalaid.
Jaak Madison Brüsselis toimunud põllumeeste meeleavaldusel.
Foto: erakogu

Europarlamendi saadiku sõnul on probleemi kese see, et enamus parlamendisaadikuid ei adu neid tagajärgi ja mõjusid nendele poliitilistele otsustele, mida üritatakse Eurooopa Parlamendis põllumajanduse suunal teha, sest valdav osa 750 inimesest ei ole töötanud ei põllumajanduses ega toidutootmissektoris laiemalt. „See aga viib selleni, et lõppkokkuvõttes sektor ei suuda enam uusi kohustusi ja nõudmisi täita ning algavad meeleavaldused. Mis määral ja kuhu need laienevad, on veel ebaselge,“ sõnas Madison.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960